Протидія дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці: на Львівщині…

Протидія дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці: на Львівщині відбувся тренінг

Протидія дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці: на Львівщині відбувся тренінг

Нещодавно Міністерство внутрішніх справ України розробило Методику запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці в органах системи МВС.

На її належну імплементацію, у співпраці з Асоціацією жінок-юристок України “ЮрФем”, ООН Жінки та Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні, проведено тренінг для керівного складу органів, що входять у структуру міністерства, участь у якому взяли т.в.о. начальника Головного управління ДМС у Львівській області Зоряна БУЛАШ і начальниця відділу персоналу Людмила МАЛЯРСЬКА. 

Присутніх ознайомили з основними поняттями Методики, а саме: видами та особливостями дискримінації за ознакою статі чи сексуального домагання, механізмами їх запобігання, алгоритмом дій постраждалої особи та відповідальністю за скоєння цього правопорушення.

Такі тренінги важливі, оскільки працівники зобов’язані реагувати на випадки гендерно зумовленого насильства в суспільстві та боротися із ними. 

Першим кроком у запобіганні стає спеціалізоване навчання для керівників, яке допоможе розпізнавати, реагувати й захищати!

Головне управління ДМС у Львівській області