Міграційною службою Житомирської області обговорено результати на перспективи роботи

Міграційною службою Житомирської області обговорено результати на перспективи роботи

Міграційною службою Житомирської області обговорено результати на перспективи роботи

В Управлінні ДМС України в Житомирській області відбулося засідання Колегії за  підсумками службової діяльності за 2023 рік.

Під час заходу керівники територіальних та структурних підрозділів звітували про результати роботи за основними напрямами діяльності.

Зазначимо, що протягом 2023 року Управлінням та підрозділами оформлено близько 49 тис. паспортів громадянина України та 62 тис. паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

За цей же період Управлінням оформлено тимчасових посвідчень громадянина України та 322 довідки про реєстрацію особи громадянином України, скасовано рішень про оформлення набуття громадянства України 9 особам та направлено для подальшого розгляду до ДМС України 5 справ про прийняття до громадянства України. Поновлено у громадянстві України 1 особу.

84 громадянам України оформлено дозвіл для виїзду за кордон на постійне проживання.

У 2023 році Управлінням ДМС у Житомирській області розглянуто та надано 102 дозволи на імміграцію в Україну. Видано 179 посвідок на постійне проживання та 285 посвідок на тимчасове проживання.

Підрозділами УДМС прийнято: 65 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, 11 рішень про примусове видворення іноземців за межі України, 81 рішень про заборону в’їзду в Україну. До ПТПІ поміщено 6 іноземців.

Під час засідання окрему увагу приділено роз’яснювальній роботі щодо недопустимості випадків корупційних правопорушень та про відповідальність у разі їх скоєння.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Анатолій Шнайдер зазначив, що з 1 січня 2024 року НАЗК надана можливість подання е-декларацій особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік.

Начальник управління Анатолій Федорчук  висловив подяку працівникам за виконання службових обов’язків та особистий внесок при виконанні завдань особливо у такий складний час. У процесі спільного обговорення проблемних питань було окреслено завдання на 2024 рік та визначено ряд кроків для удосконалення результатів роботи.

Управління ДМС у Житомирській області