УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях встановили особу мешканки Луганщини

В Чернівцях встановили особу мешканки Луганщини

В Чернівцях встановили особу мешканки Луганщини

18-річна Софія прибула в Україну для оформлення паспорта громадянина України в серпні минулого року. Отримати першу ID-картку в 14 років, як всі українські підлітки, дівчина свого часу не могла, бо на той час її рідні Ровеньки Луганської області вже були окуповані. Останніх два роки дівчина постійно проживає з родиною прийомних батьків в Німеччині. Та в закордонному відділенні ДП «Документ» через вік їй в послузі відмовили. Тож довелося їхати в Україну, маючи з собою тільки свідоцтво про народження.

Процедура встановлення особи зазвичай вимагає певного часу – для звірки з електронними реєстрами, листування з органами державної влади, підтвердження чи спростування наданої заявником інформації тощо. Та коли ця робота не принесла жодних результатів, працівники Сторожинецького віділу УДМС у Чернівецькій області провели процедуру встановлення особи через відео-зв’язок.

Рідні Софії, які навіть в умовах окупації зберегли паспортні документи, що підтверджують громадянство України, офіційно під запис підтвердили її особу. Тож піврічний період очікування залишився позаду й  невдовзі Софія отримає свій перший українські паспорт.

З ним вона планує повернутися до Німеччини, здобути педагогічну освіту та згодом працювати в Україні в системі дошкільної і молодшої шкільної освіти. Вся її родина також не має наміру залишатися довго на чужині і, як тільки стане можливо, повернеться на батьківщину – відновлювати країну після нищівної поразки тих, хто приніс в їхній дім війну.

Управління ДМС у Чернівецькій області