У Кривому Розі міграційники плідно працюють у питанні паспортизації засуджених

У Кривому Розі міграційники плідно працюють у питанні паспортизації засуджених

У Кривому Розі міграційники плідно працюють у питанні паспортизації засуджених

Одним із вагомих чинників, який впливає на належну адаптацію в суспільстві осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі, є наявність у них документів, які підтверджують особу, зокрема паспорта громадянина України. Саме тому розв'язання питання паспортизації засуджених залишається одним із пріоритетних завдань та ініціатив Міністерства юстиції України, Державної міграційної служби України та Департаменту з питань виконання кримінальних покарань у напрямку ресоціалізації засуджених.

Завдяки постійній взаємодії працівників відділу №12 у місті Кривому Розі ГУ ДМС у Дніпропетровській області з адміністрацією Державної установи «Водянська виправна колонія (№146)», у 2023 році засудженим, які відбувають покарання на території Криворізького району Дніпропетровської області, оформили 7 сучасних паспортів громадянина України. Переважно, ID-картки засудженим оформлюються у зв'язку з їх втратою чи обміном непридатних для подальшого використання документів, але є і випадки документування вперше після досягнення 18 років.

Плідна співпраця працівників Міграційної служби та керівництва виправного закладу забезпечує своєчасне отримання паспорта громадянина України засудженим, що надалі - після закінчення відбуття строку покарання,  надасть зазначеній категорії громадян право на офіційне працевлаштування, реєстрацію шлюбу та отримання соціальних гарантій.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області