УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях відбулися внутрішні навчання з питань діловодства та архівної роботи

В Чернівцях відбулися внутрішні навчання з питань діловодства та архівної роботи

В Чернівцях відбулися внутрішні навчання з питань діловодства та архівної роботи

Робота зі зверненнями громадян та різного типу інформаційними запитами є важливою складовою комунікаційної стратегії міграційної служби,  забезпечення прозорості та відкритості її діяльності. Для працівників Управління ДМС у Чернівецькій області, що мають доступ до системи електронного документообігу та працюють з такими документами, завідувачка сектору документального забезпечення Ганна Туряк провела внутрішнє навчання.

Учасники ознайомилися з вимогами до документування звернень громадян, запитів або звернень народних депутатів, депутатів місцевих рад, запитів на публічну інформацію від фізичних, юридичних осіб, об’єднань громадян. Йшлося також про порядок реєстрації документів, що подаються на проставлення апостиля, строки виконання основних документів тощо. На завершення заняття було проведено роботу над типовими помилками й усуненням недоліків при реєстрації, відправленні та зберіганні документів.

Також завідувачка сектору  архівної роботи Лілія Матіос ознайомила колег з вимогами до оформлення та передавання документів на архівування, складання описів справ тривалого та постійного зберігання, закриття номенклатур справ за 2023 рік.

Слід лише додати, що до технічного забезпечення дистанційного навчання долучилися  фахівці сектору інформаційних технологій та цифровізації.

Управління ДМС у Чернівецькій області