УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційна служба Київщини: паспорт втрачено – алгоритм дій

Міграційна служба Київщини: паспорт втрачено – алгоритм дій

Міграційна служба Київщини: паспорт втрачено  – алгоритм дій

Війна змусила багатьох людей змінити місце проживання або приводити до ладу документи, адже майбуття непередбачуване. Перевірка раптом показує, що паспорт протерміновано, зіпсовано або втрачено. І люди у відчаї звертаються до міграційників із запитанням: «Що робити?». Отож хочемо дати роз'яснення щодо випадків, які породжують найбільше звернень.

Що робити, коли ID-картку втрачено (викрадено, зіпсовано)?

Негайно зверніться до найближчого підрозділу ДМС України (незалежно від місця реєстрації) та подайте відповідну заяву. Її також можна подати у будь-якому центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) за умови, що там є технічна можливість оформлення біометричних документів, або в Паспортному сервісі.

Чи можна переслати ID-картку або закордонний паспорт до іншого підрозділу міграційної служби до більш безпечного регіону з метою його отримання? 

Так, це реально. Для цього треба підійти до територіального підрозділу ДМС, де отримуватимете паспорт, та подати письмову заяву, у якій зазначити наступну інформацію:

  • дані особи, на ім'я якої оформлюється документ (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце проживання, контактний номер телефону);
  • назва територіального органу/територіального підрозділу ДМС який здійснив оформлення паспорта;
  • обставини, через які виникла необхідність отримання паспорта в іншому підрозділі ДМС та назва територіального підрозділу, в якому заявник буде отримувати паспорт.

Більш детально - за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області