В Чернівцях підбили підсумки роботи за 2023 рік

В Чернівцях підбили підсумки роботи за 2023 рік

В Чернівцях підбили підсумки роботи за 2023 рік

Про результати діяльності УДМС у Чернівецькій області за 2023 рік, проблемні питання в роботі міграційної служби краю та шляхи їх вирішення йшлося під час підсумкової наради за участі керівників структурних та територіальних підрозділів, яку провів Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук спільно з заступником начальника Управління Валерієм Поповим.

До основних питань порядку денного було включено обговорення результатів та проблемних питань з паспортної роботи, роботи з іноземцями та особами без громадянства, протидії нелегальній міграції та застосування норм адміністративного впливу на порушників міграційного законодавства, оформлення громадянства України,  дотримання вимог інформатизації та кібер-безпеки в умовах дії воєнного стану, забезпечення безбар’єрного руху у приміщеннях апарату та територіальних підрозділах УДМС для різних категорій громадян, стану дотримання антикорупційного законодавства в УДМС у Чернівецькій області та результатів декларативної кампанії.

Основні доповідачі зробили ґрунтовний фаховий аналіз недоліків та неточностей, виявлених перевірками територіальних підрозділів Управління впродовж минулого року, що були допущені під час оформлення паспортних документів, роботи з реєстрами, оформлення адміністративних протоколів, справ з набуття громадянства тощо.

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук наголосив, що з незалежних від міграційників причин результативність надання адміністративних послуг в 2023 році зменшилась на 3 % порівняно з 2022-м роком. З огляду на це має також істотно скоротитися та звестися до нуля кількість помилок й можливих порушень.

Начальник відділу з питань паспортизації, реєстрації та еміграції Юрій Албулєса зауважив, що якісне проведення перевірок під час ідентифікації осіб дозволяє унеможливити легалізацію в Україні неврегульованих мігрантів чи навіть злочинців. Т.в.о. начальника відділу з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства Владислав Ксенюк коротко зупинився на змінах в законодавстві, що регулюють правовий статус іноземців та ОБГ й надання дозволів на імміграцію. Завідувач сектору з питань громадянства Василь Нігда закликав колег проводити ретельну перевірочну роботу під час опрацювання заяв з набуття громадянства України. Т.в.о. начальника відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Олексій Руссу запропонував активізувати  заходи  по  виявленню  порушників міграційного законодавства та притягнення їх  до  адміністративної  відповідальності.

Завершуючи нараду, Василь Паращук подякував колегам за результативну роботу у 2023-му році та вкотре наголосив на необхідності дотримання виконавської дисципліни, комунікаційного стандарту працівників ДМС України та антикорупційного законодавства.

Управління ДМС у Чернівецькій області