В міграційній службі Чернігівщини відбувся комплекс заходів щодо організації та забезпечення ефективної…

В міграційній службі Чернігівщини відбувся комплекс заходів щодо організації та забезпечення ефективної роботи з протидії нелегальній міграції

В міграційній службі Чернігівщини відбувся комплекс заходів щодо організації та забезпечення ефективної роботи з протидії нелегальній міграції

У зв’язку з оптимізацією  структури УДМС у Чернігівській області  змінилась географія обслуговування і в територіальних підрозділах Управління. Зокрема це стосується і напрямку роботи з протидії нелегальній міграції та документування іноземних громадян. Зокрема виникла потреба у  розподілі  повноважень на підрозділи Управління, з урахуванням територій підпорядкованих районів.

Тож відповідно,  керівництво міграційної служби Чернігівщини провело роботу з оптимізації 4 підрозділів. Відтак у Ніжинському та Прилуцькому відділах, Деснянському відділі у місті Чернігові, Новозаводському відділі у місті Чернігові створено сектори у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції.

20 лютого 2024 в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відбулася низка заходів з організації та забезпечення ефективної роботи у напрямку роботи з іноземцями та протидії нелегальній міграції.

Зокрема начальник Управління Ксенія ЛУК’ЯНЕЦЬ  провела онлайн співбесіду з претендентами на посади завідувачів секторів у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції. Також Ксенія Вікторівна  у режимі відео конференції провела онлайн нараду з керівниками територіальних підрозділів на тему: «Аналіз результатів роботи підрозділу з протидії нелегальній міграції. Проблемні питання, шляхи вирішення та напрямки посилення роботи».

Під час наради учасники  насамперед обговорили організацію роботи та результати виконання завдань у напрямку з протидії нелегальній міграції та документування іноземних громадян.

Окремо Ксенія Вікторівна зупинилася на питанні щодо практики налагодження співпраці та забезпечення взаємодії з правоохоронними органами, органами виконавчої влади  на території підпорядкованого району, з урахуванням територій згідно розподілу повноважень. А також про забезпечення ефективного функціонування механізму реалізації норм адміністративного права територіальними підрозділами УДМС в Чернігівській області.

На завершення  учасники наради обговорили пріоритетні напрямки роботи Управління  на 2024 рік та механізми  посилення ефективності роботи з протидії нелегальній міграції.

Управління ДМС у Чернігівській області