УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Посилення контролю за перебуванням іноземних студентів та навчальним процесом в умовах воєнного…

Посилення контролю за перебуванням іноземних студентів та навчальним процесом в умовах воєнного стану

Посилення контролю за перебуванням іноземних студентів та навчальним процесом в умовах воєнного стану

Безпека перебування іноземних студентів в Україні в умовах дії воєнного стану, дотримання ними міграційного законодавства вимагає підвищеного контролю з боку адміністрацій вищих навчальних закладів, міграційників та правоохоронних органів.

Дане питання та законодавчі зміни у міграційній сфері було обговорено на міжвідомчій нараді під головуванням заступника начальника Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС Володимира Гончаренка за участі керівників профільних підрозділів міграційної служби, представників навчальних закладів Кіровоградської області, відділу міграційної поліції ГУНП в обасті.

Серед законодавчих змін посилено контроль за перебуванням іноземців на території України шляхом здійснення перевірок за їх фактичним місцем проживання. Недостовірно надана інформація щодо місця проживання, яку іноземець зазначає при зверненні до міграційної служби, може стати підставою відмови в оформленні посвідки на проживання. Перевірки місць проживання іноземців планують провести міграційники спільно з поліцейськими. У міграційній службі звернулись до представників адміністрацій вишів звірити задеклароване та фактичне місце проживання своїх студентів.

Окрім того, міграційники зазначили, що посилено адміністративну відповідальності у вигляді збільшення штрафів за порушення міграційних правил, зокрема стосовно приймаючої сторони іноземних студентів – адміністрацій навчальних закладів, а керівник відділу міграційної поліції попередив і про кримінальну відповідальність.

Такі заходи проводяться регулярно і спрямовані на налагодження співпраці та попередження порушення законодавства як іноземцями, так і представниками вишів.

Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС