УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Київщині реформовані відділи взаємодіють з місцевими службами

На Київщині реформовані відділи взаємодіють з місцевими службами

На Київщині реформовані відділи взаємодіють з місцевими службами

У результаті реорганізації 2023 року в Київській області створено  Фастівський об’єднаний відділ міграційної служби. Його співробітники швидко налагодили взаємодію з іншими місцевими службами.  Одним з живих прикладів такого спілкування стала робоча зустріч колективу підрозділу із представницею керівництва Фастівської філії Київського обласного центру зайнятості.

Були презентовані актуальні активні програми служби зайнятості, а саме: отримання ваучера на навчання, гранти на створення або розвиток власного бізнесу, а також програми, націлені на підтримку учасників бойових дій. Міграційники знайшли інформацію корисною, надто – про можливості удосконалення володіння іноземними мовами, зокрема, англійською. Вони також висловили думку про доцільність популяризації серед відвідувачів центру зайнятості переваг оформлення ID порівняно із паспортом у вигляді книжечки. А саме: неможливість підробки, зручність у користуванні, доступність послуг. Паспорт-книжечка не відображається у застосунку «Дія», лише ІD. Було також сказано, куди звертатися для оформлення паспортного документа.   

Ведучи мову про професійні діалоги варто згадати: відділ міграційної служби, про який йдеться, взаємодіє із пʹятьма ЦНАПами, що знаходяться на території Фастівського та Бучанського районів. Така співпраця забезпечує право громадян отримати якісні та своєчасні адміністративні послуги у сфері міграції на вищезгаданій території. Це дозволяє покращити обслуговування громадян, а також збільшити надходження до місцевого бюджету.

І помітні результати не змусили на себе чекати. Наприклад, торік співробітники відділу оформили та видали більш ніж 10 тисяч 700 ID-карток, майже 14 тисяч 500 закордонних паспортів та вклеїли у паспортні документи  близько 4 з половиною тисячі фотокарток із досягнення 25-45-річного віку.  Оформили майже 140 посвідок на постійне проживання та понад 30 – на постійне. Прийняли 16 заяв на дозвіл на імміграцію в Україну та майже 170 – про оформлення набуття громадянства України. Здійснили більш як 20 оформлень іноземцям продовження строку перебування в Україні.

Міграційники склали понад 80 протоколів про адміністративне правопорушення та більш ніж 20 матеріалів про примусове повернення іноземців в країну походження.

Проведено близько 50 процедур встановлення особи.

Працівники міграційної служби Київщини переконалися, що оптимізація та розвиток взаємодії із місцевими службами дозволить зробити їхню діяльність ще більш продуктивною.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області