В Чернівцях примусово повернули громадянина Туреччини

В Чернівцях примусово повернули громадянина Туреччини

В Чернівцях примусово повернули громадянина Туреччини

Двох громадян Туреччини, які порушили терміни перебування на території України, виявили працівники Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області.

По одному з вказаних епізодів інформація, яку іноземець надав під час оформлення посвідки на тимчасове проживання, не підтвердилася низкою перевірок. На підставі цього посвідку було скасовано, порушника зобов’язано у 7-денний термін самостійно виїхати за межі країни. Однак той вдруге порушив правила перебування в Україні й ухилявся від своєчасного виїзду.

Тож міграційники притягнули порушника до адміністративної відповідальності повторно відповідно до вимог ч. 3 ст. 203 КУпАП. Водночас за ч. 2 ч. 205 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто приймаючу сторону,  громадянку  України. За надання житла іноземцю в порушення встановленого порядку жінку оштрафовано.

Стосовно ще одного громадянина Туреччини було застосовано адмін.-стягнення за ч. 1 ст. 203 КУпАП. Однак рішення про примусове повернення не приймалося, оскільки іноземець має законні підстави для продовження терміну перебування на території України – дозвіл на офіційне працевлаштування.

Також в Сторожинці виявлено громадянина рф, який проживає на території України за недійсними документами. Іноземця оштрафовано.

Управління ДМС у Чернівецькій області