«З війною, тих, хто потребуватиме безбар’єрності, ставатиме лише більше…»

«З війною, тих, хто потребуватиме безбар’єрності, ставатиме лише більше…»

«З війною, тих, хто потребуватиме безбар’єрності, ставатиме лише більше…»

«Для пересування людей з інвалідністю більшість підрозділів забезпечені пандусами та кнопками виклику», - зазначив під час останньої наради завідувач сектору ресурсно-господарського забезпечення Ігор Пісьменний, який доповів про забезпечення вимог безбар’єрного руху у приміщеннях апарату та територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області.

Головний господарник міграційної служби Буковини зауважив, що в умовах війни кількість заявників, котрі потребують окремих умов при зверненні до органів влади, на жаль, лише зростатиме. Й пряма відповідальність кожного керівника полягає у створенні максимального комфорту для таких відвідувачів.

Наразі на Буковині більша частина відділів та секторів УДМС мають облаштовані пандуси під комфортним кутом нахилу або розташовані на першому поверсі та не потребують додаткового обладнання для безперешкодного потрапляння відвідувачів на кріслі колісному всередину приміщення. Там, де з технічних причин встановлення пандусу неможливе, працюють кнопки виклику.

Водночас Путильський сектор та Сокирянський відділ  УДМС у Чернівецькій області спільно з органами місцевого самоврядування працюють на тим, щоби встановити зручні під’їзди під належним кутом нахилу до своїх адміністративних приміщень.

Управління ДМС у Чернівецькій області