Безбар’єрний простір у дії: у Чернівцях оформили закордонні паспорти родині пенсіонерів

Безбар’єрний простір у дії: у Чернівцях оформили закордонні паспорти родині пенсіонерів

Безбар’єрний простір у дії: у Чернівцях оформили закордонні паспорти родині пенсіонерів

Подякою колективу працівників УДМС у Чернівецькій області за уважне та ввічливе ставлення до відвідувачів завершилося відвідування сектору оформлення документів поважного віку подружньої пари – Анатолія Євгеновича Демчука та Фаїни Тимофіївни Шибанової, котрі вже за кілька років з невеликою різницею зустрічатимуть своє 90-річчя.

Подружжя планує поїхати на весілля до онуки в Італію, тож звернулося до міграційників із відповідною заявою. Доки тривало оформлення документів, поважний голова родини розповів трохи про свій життєвий шлях. Чоловік понад 40 років викладав математику в одному з чернівецьких ліцеїв та свого часу працював з майбутнім першим президентом України Леонідом Макаровичем Кравчуком, який наприкінці 50-х років був викладачем  політекономії у Чернівецькому фінансовому технікумі.

Колись, –  каже заявник, –  у цьому приміщенні ОВІРу (назва відділу віз і реєстрацій УМВС у Чернівецькій області, що за радянських часів виконувала певні функції міграційної служби) чернівчани оформляли закордонні паспорти громадянина СРСР. Анатолію Євгеновичу довелося проходити таку процедуру, тож він мав нагоду зіставити поводження з відвідувачами тоді і зараз:  «Це не порівнювано. Тоді до кожного, хто хоче виїхати за кордон, відносилися з недовірою і вельми неповажливо. Натомість зараз, –  каже чоловік, –  всі працівники усміхнені, уважні, готові допомогти.»

Наразі буковинські міграційники з особливою увагою ставляться до відвідувачів, які мають певні фізичні обмеження. Так, днями у Чернівецькому відділі УДМС у Чернівецькій області з’явилося крісло колісне для людей, що мають порушення опорно-рухового апарату та обмеження рухової функції.

Підрозділ розташований на першому поверсі, тож пандус для таких випадків непотрібний. Але досить часто відвідувачі з особливими потребами стикалися з необхідністю зручного пересування безпосередньо в підрозділі під час отримання адміністративних послуг. Переваги обслуговування у такому зручному кріслі вже відчули перші відвідувачі.

Управління ДМС у Чернівецькій області