На Чернігівщині відбулося навчання щодо дотримання вимог законодавства про захист персональних…

На Чернігівщині відбулося навчання щодо дотримання вимог законодавства про захист персональних даних в умовах воєнного стану

На Чернігівщині  відбулося навчання щодо дотримання вимог законодавства про захист персональних даних в умовах воєнного стану

29 лютого завідувач сектору юридичного забезпечення УДМС  у Чернігівській області Інна Приходько провела  навчання щодо дотримання вимог чинного законодавства України про захист персональних даних. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів та фахівці, які працюють у відповідному напрямку.

Мета навчання - поглиблення знань законодавства що регулює питання захисту персональних даних та відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

Зокрема, Інна Приходько ознайомила колег зі Спеціальною доповіддю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання конституційного права на інформацію в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Адже в умовах введеного в Україні воєнного стану захист персональних даних від випадкових втрати або знищення, від незаконної обробки чи доступу до персональних даних є вкрай важливими. А обробка персональних даних має здійснюватися з урахуванням чинного законодавства України. Така обробка має бути пропорційною та здійснюватися для конкретних і законних цілей.

Управління ДМС у Чернігівській області