Міграційна служба Полтавщини нагадує: як відновити паспорт під час війни

Міграційна служба Полтавщини нагадує: як відновити паспорт під час війни

Міграційна служба Полтавщини нагадує: як відновити паспорт під час війни

Нажаль під час війни нерідко трапляються такі ситуації як втрата паспорта громадянина України чи закордонного паспорта.

У такій ситуації можна користуватися застосунком “ДІЯ”. Паспорти у "Дії" — ID-картка та закордонний — мають таку саму юридичну силу, що й звичайні паперові аналоги. Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Оформити ID-картку та закордонний паспорт і відновити втрачені документи можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби у Полтавській області НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Крім того, можна скористатися послугою з одночасного оформлення ID-картки і закордонного паспорта. На сьогодні адміністративні послуги доступні в усіх підрозділах служби.

Якщо паспорт втрачено за кордоном спочатку необхідно написати заяву до найближчого відділення поліції, а далі звернутися до дипломатичної чи консульської установи України для оформлення нового закордонного паспорта (актуально для громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають на території відповідної країни) або ж для отримання посвідчення особи на повернення в Україну. Після повернення додому потрібно звернутися до Міграційної служби, щоб повідомити про втрату документа та оформити новий.

Виникли питання - в Управлінні працює телефон «гарячої лінії» (0532) 60-89-69, офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук, за якими можна отримати актуальні консультації.

Управління ДМС у Полтавській області