В УДМС у Чернігівській області вперше провели тестування подружжя для отримання дозволу на імміграцію…

В УДМС у Чернігівській області вперше провели тестування подружжя для отримання дозволу на імміграцію чоловіку-іноземцю

В УДМС у Чернігівській області вперше провели тестування подружжя для отримання дозволу на імміграцію чоловіку-іноземцю

Така процедура стала можлива завдяки нещодавно внесеним змінам до Закону України «Про імміграцію» та постанови Кабінету Міністрів «Про деякі питання у сфері міграції» стосовно вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства.

Тож, відповідно до вимог чинного міграційного законодавства однією з умов отримання дозволу на імміграцію в Україну іноземцем, який перебуває у шлюбі з громадянином України понад 2 роки, визначено успішне проходження тестування чоловіка та дружини.

На Чернігівщині першим подружжям, якому провели тестування стали Артур та Олена, які, до речі, перебувають у шлюбі майже 10 років.

Фахівці відділу з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області провели тестуванням пари у режимі аудіо та відеозапису.

Чоловікові та дружині було поставлено 45 подібних запитань. Якщо відповіді подружжя збігатимуться на 90%, тестування вважатиметься пройденим, і тоді факт перебування у шлюбі з громадянином України буде підставою для надання дозволу на імміграцію.

Управління ДМС у Чернігівській області