Щодо реєстрації місця проживання громадян

Щодо реєстрації місця проживання громадян

Щодо реєстрації місця проживання громадян

До міграційної служби в Донецькій області надходять звернення мешканців області стосовно питання декларування/реєстрації місця проживання (перебування). Міграційна служба Донецької області інформує.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» від 29.12.2015  № 888-VIII (зі змінами) повноваження щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб в Україні передано від Державної міграційної служби України до органів місцевого самоврядування.

Стаття 2 Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» від 05.11.2021 № 1871-IX визначає, що орган реєстрації – це виконавчий орган сільської, селищної або міської ради, який на території територіальної громади, на яку поширюються повноваження відповідної ради, забезпечує формування та ведення реєстру територіальної громади, облік задекларованого місця проживання/зміну місця проживання особи.

Головне управління ДМС у Донецькій області