16 березня 2018 року в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області…

16 березня 2018 року в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відкриється Паспортний центр з обслуговування громадян

16  березня  2018  року в   Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відкриється   Паспортний центр з обслуговування громадян

У п’ятницю,  16  березня 2018  року,  відбудеться урочиста церемонія відкриття Паспортного центру Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області, за адресою: вул. Шевченка, 51-а, м. Чернігів.

Центр створено за ініціативи керівництва Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області та за фінансової підтримки Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

 Паспортний центр буде займатися оформленням біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина у формі пластикової ІД-картки.

Створення Центру  - вимоги продиктовані  сьогоденням. На разі,  в обласному апараті УДМС України в Чернігівській області  щодня закордонний паспорт оформлюють близько 80-ти громадян. Але, така пропускна спроможність не задовольняє нинішній високий попит  на документ європейського зразка.

Одним із шляхів вирішення проблеми  було  -  встановлення додаткових робочих місць, що дозволить приймати більшу кількість громадян. Втім, керівництво Міграційної служби Чернігівщини вдалося до кардинальних змін - прийняло рішення збільшити не лише кількість робочих місць, а й  змінити умови надання адміністративних послуг населенню. І як результат – створено Паспортний центр з обслуговування громадян сучасного Європейського зразка.

Центр розташований  у лівому крилі УДМС України в Чернігівській області і займає достатньо велику площу  - майже 160  квадратних метрів. Тут встановлено 6 автоматизованих робочих місць для оформлення біометричних документів та термінал для швидкої оплати послуг.

До того ж Паспортний центр працюватиме за принципом відкритого простору -  технологія open space, і прийматиме близько  250-ти    громадян   у день. На таку кількість розраховане і просторе фойє установи, а для маленьких відвідувачів  тут спеціально створено «Дитячий ігровий куточок».

Управління ДМС у Чернігівській області