УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Києві військовим ЗСУ позачергово уклеюють фото до паспортів

У Києві військовим ЗСУ позачергово уклеюють фото до паспортів

У Києві військовим ЗСУ позачергово уклеюють фото до паспортів

До одного з відділів міграційної служби Києва все частіше почали звертатися військовослужбовці Збройних Сил України. Їх цікавить вклеювання фотокартки по досягненню 25- або 45-річного віку.

Прийом документів здійснюють позачергово, а процедура вклеювання фотокартки – у якомога короткі терміни.

Разом з тим, порівнявши статистику звернень громадян з питання вклеювання фотокартки за перші два місяці 2024 року та за такий же період 2023 року, можна зробити висновок, що попит на дану процедуру зростає. Відтак у відділі, про який йдеться, за період, що охоплює січень та лютий поточного року, вклеїли  близько тисячі фотокарток, тоді як у 2023 році за такий же час - близько 600.

Принагідно звертаємо увагу: якщо календарна дата (число, місяць, рік), коли особі виповнюється 25 чи 45 років, припадає на період з 24 січня 2022 року (тобто за 30 днів до 24 лютого 2022 року) до дня припинення чи скасування воєнного стану (включно), то строк уклеювання фотокартки до паспорта громадянина України зразка 1994 року обчислюється з дня, наступного за датою (число, місяць) народження, та становить 30 календарних днів від дня припинення чи скасування воєнного стану. 

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області