УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Івано-Франківську розглянули проблемні питання запобігання домашньому насильству та протидії…

В Івано-Франківську розглянули проблемні питання запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

В Івано-Франківську розглянули проблемні питання запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

Під керівництвом заступниці голови Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко відбулося чергове засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Участь в обговоренні проблемних питань взяли фахівці структурних підрозділів обласної державної (військової) адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, Управління ДМС в Івано-Франківській області, благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

«В умовах війни явища домашнього насильства, на жаль, проявляються і в нашому регіоні. Про це відомо з медіа, соціальних мереж, повідомлень у правоохоронні органи.  Обласна, районні державні  адміністрації, територіальні громади працюють над напрямами щодо запобігання цим негативним випадкам, оскільки домашнє насильство – це те, чому важливо запобігати, - зазначила Людмила Сірко. - Наша область прийняла дуже багато внутрішньо переміщених людей, які проживають у 47 місцях тимчасового перебування, і де проводяться необхідні інформаційно-роз’яснювальні заходи. Зараз опрацьовуємо і такий напрям як ветеранська політика, не забуваємо про ветеранів та ветеранок. А це також ретельна робота із родинами наших Героїв, зокрема, й із сім’ями, члени яких опинилися у полоні російських окупантів або зникли безвісти».

Людмила Сірко подякувала громадським організаціям, благодійним фондам за підсилення роботи притулків, центрів, які дбають про людей, що постраждали від домашнього насильства. А також наголосила на важливості роботи виїзних мобільних груп соціально-психологічної допомоги сім’ям, які постраждали від домашнього насильства (в нашій області їх працює 15), проведенні якісної інформаційно-консультаційної роботи з такими сім’ями та безпосередньо з кривдниками, реєстрації відповідних заяв про випадки насильства.

Обговорили питання організації заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Крім того, учасники засідання узгодили взаємодію проведення інформаційно-просвітницьких заходів з питань протидії торгівлі людьми, зокрема, у медіа, на офіційних вебсайтах та мережі «Фейсбук», інформування  населення, в тому числі ВПО, про прояви і наслідки домашнього, ґендерно зумовленого насильства, а також про реалізацію права на безпечне тимчасове перебування та комплексну допомогу, з наданням психологічних, соціально-побутових, медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.

Управління ДМС в Івано-Франківській області