Міграційники Кременчука вперше провели тестування подружжя для отримання дозволу на імміграцію…

Міграційники Кременчука вперше провели тестування подружжя для отримання дозволу на імміграцію чоловіку

Міграційники Кременчука вперше провели тестування подружжя для отримання дозволу на імміграцію чоловіку

Нещодавно до Закону України "Про імміграцію" та постанови КМУ "Про деякі питання у сфері міграції" внесено зміни щодо вдосконалення умов і порядку імміграції  в Україну  іноземців.

Відтак, однією з умов отримання дозволу на імміграцію в Україну іноземцеві, який перебуває у шлюбі з громадянкою/громадянином України понад  2 роки, визначено успішне проходження тестування подружжям.

Так, зі слів подружжя,  Ярослав  та Людмила  познайомилися у 2020 році у Польщі. Разом приїхали в Україну, де і одружилися. 

Попри  повномасштабну війну в нашій  країні, пара залишилася та проживає на Полтавщині.

Як зазначає сам пан Ярослав, йому дуже подобається в Україні. Особливо відзначає український борщ, який вони готують разом з дружиною.

Оскільки чоловік  ще не в достатньому обсязі розуміє українську мову, в межах чинного законодавства для проведення тестування був залучений  дипломований перекладач.

Фахівці Кременчуцького відділу міграційної служби у Полтавській області провели тестування  подружжя  у режимі аудіо та відеозапису.

Тестування вважатиметься успішним, якщо відповіді пари збігатимуться на більш як 90%, тоді факт перебування у шлюбі буде підставою для надання дозволу на імміграцію  в Україну та видачі посвідки на постійне  проживання.

Управління ДМС у Полтавській області