В Чернівцях примусово повернули двох громадян Узбекистану та громадянина Туреччини

В Чернівцях примусово повернули двох громадян Узбекистану та громадянина Туреччини

В Чернівцях примусово повернули двох громадян Узбекистану та громадянина Туреччини

Трьох громадян Республіки Узбекистан, які ухилялися від своєчасного виїзду з України після завершення терміну перебування, виявили працівники Чернівецького відділу УДМС в обласному центрі. Двоє після скасування дії посвідки на тимчасове проживання не виїхали з країни у передбачений законом семиденний термін. Під час перевірки третього іноземця було встановлено, що він не виконав рішення про примусове повернення, ухвалене Київським ЦМУ ДМС м. Києва та продовжував ухилятися від виїзду з України.

Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП. Стосовно двох іноземців Управлінням ДМС у Чернівецькій області прийняте рішення про примусове повернення, третього вирішено примусово видворити з України із забороною в’їзду терміном на п’ять років. Наразі працівниками УДМС у Чернівецькій області було забезпечено супровід іноземця до Міжнародного автомобільного пункту пропуску «Мамалига», де його передали прикордонникам Республіки Молдова.

Поза тим, в Чернівцях до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП притягнуто двох громадян Республіки Узбекистан, які законно перебувають на території України. Іноземцям, які надали житло своїм співвітчизникам з порушенням законодавства, довелося сплатити штрафи.

Водночас у Чернівцях виявлено також громадянина Туреччини, який не виїхав вчасно з країни. Іноземця оштрафовано за ст. 203 КУПаП та примусово повернуть з України.

Управління ДМС у Чернівецькій області