В Чернівцях оформив ID-картку відомий буковинський музикант

В Чернівцях оформив ID-картку відомий буковинський музикант

В Чернівцях оформив ID-картку відомий буковинський музикант

Щодня рівно опівдні у Чернівцях у будь-яку погоду із Ратуші у живому виконанні сурмача лунає легендарна мелодія "Марічка" (слова Михайла Ткача, музика Степана Сабадаша). Традиція була започаткована ще у 2004 році і стала своєрідною туристичною "візитівкою" міста.

Щоби дістатися оглядового майданчика вежі, сурмач Микола Блищук щодня, без відпусток та вихідних, долає 126 крутих сходинок вгору.

«Та це не єдина перешкода» , – зізнається музикант. - «Щоб з Ратуші протягом двох хвилин лунала мелодія,  перед тим дві години доводиться розігруватися. Це як у спорті», – каже Микола Васильович, – «треба тримати себе в формі».

Відомого на Буковині сурмача впізнали працівники Управління ДМС у Чернівецькій області, коли той прийшов оформляти новий паспорт. Чоловік каже, що вирішив оновити документ, бо не раз чув, що сучасна ID-картка набагато зручніша та більш захищена, аніж книжечка.

Міграційники надали чоловікові необхідну послугу та запросили у встановлені терміни отримати готовий документ.

Музикант натомість розповів чимало цікавих історій про екскурсії на вежу, численні фотосесії та романтичні побачення на найвищому оглядовому майданчику просто в центрі Чернівців: «Війна не може стати цьому на заваді. Хіба коли триває сигнал повітряної тривоги, музика не звучить…».

Управління ДМС у Чернівецькій області