УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Київщина: понад 51 тисяча ID-карток за три місяці всупереч складнощам часу

Київщина: понад 51 тисяча ID-карток за три місяці всупереч складнощам часу

Київщина: понад 51 тисяча ID-карток за три місяці всупереч складнощам часу

Важкий період випробувань для України триває. А як це відображається на міграційних процесах? Чи зможу я швидко та вчасно отримати паспорт, посвідку на проживання та інші необхідні документи? Такі питання нерідко задають відвідувачі співробітникам підрозділів  міграційної служби Києва та області. І вони роблять усе можливе, аби рівень обслуговування людей відповідав їхнім запитам. Тому у складні часи забезпечили системне зростання показників, які характеризують процес надання  адміністративних послуг.

Отож як ми зустріли весну? За перший квартал  поточного року співробітники міграційної служби Києва та його області видали близько 51,5 тисячі ID-карток та більш як 85,5 тисяч закордонних паспортів.

Прийнято до розгляду майже 150 справ з встановлення особи.

Розглянуто майже 40 заяв громадян України щодо надання витягів з Єдиного державного демографічного реєстру.

Здійснено виїзд та видано понад сто паспортних документів військовослужбовцям, які знаходилися в медичних закладах на лікуванні.

Продовжують звертатися до міграційної служби також іноземці та особи без громадянства. Так, за вищезазначений період цього року їм оформлено:

  • дозволів на імміграцію в Україну – близько 300;
  • посвідок: на постійне проживання – близько 500;

на тимчасове – близько 1600;

  • продовження строку перебування на території України – більш ніж 200.

Заступник начальника ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Дмитро Лемеш запевняє: «У складних умовах, попри повітряні тривоги, міграційна служба нашого регіону працює злагоджено. Зробити обслуговування ще більш комфортним для відвідувачів допомагають і зміни в законодавстві. Так, 2023 року з'явилася можливість одночасно оформити собі ID та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років. Своєчасним виявилося спрощення процедури оформлення паспортів громадянам, які проживали на тимчасово окупованій території, – ідентифікація особи у цьому випадку стала можливою в режимі відеоконференції. Позачергово документуємо воїнів ЗСУ. Вручаємо документи навіть у шпиталях, що дозволяє їм виїхати за кордон на лікування».

Співробітники відділів допомагають громадянам переслати готові паспорти від одного територіального органу/підрозділу ДМС до іншого. Так можна отримати  виготовлені документи не за місцем подання відповідної заяви-анкети, а за місцем фактичного перебування. Тому послуга має популярність. Нею охоче користуються переселенці з окупованих територій, а також тих, де ведуться активні бойові дії.

Унормування Кабінетом міністрів питання направлення за межі нашої країни виготовлених паспортів громадянина України та закордонного значно спростило отримання їх українцями в країнах, де люди перебувають. Адже у перші дні та місяці війни громадян пропускали через кордони навіть без документів. Як результат – торік тисячі паспортів передані їм за межі держави.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області