УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Вирішення проблемних питань залежить від колективних зусиль

Вирішення проблемних питань залежить від колективних зусиль

Вирішення проблемних питань залежить від колективних зусиль

Про посилення роботи суб’єктів взаємодії з питань протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, а також забезпечення надання якісних соціальних послуг постраждалим особам йшлося на онлайн-засіданні Міжвідомчої ради Івано-Франківської облдержадміністрації з питань сім’ї, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Участь у його роботі взяли фахівці структурних підрозділів обласної державної (військової) адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, УДМС в області, а також  благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», територіальних громад та районних державних (військових) адміністрацій.

Як зазначила заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко, обласна, районні державні (військові) адміністрації, територіальні громади системно працюють над напрямами щодо запобігання негативним випадкам домашнього насильства, торгівлі людьми, оскільки це ті негативні випадки, яким важливо запобігати. Власне це є важливі напрями державної політики.

Учасники ділової зустрічі мали можливість детально обговорити аспекти повноважень і взаємодії суб’єктів ( органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій) у сфері протидії торгівлі людьми, ключові завдання в організації надання постраждалим особам комплексної реінтеграційної допомоги.

Наголошувалося, що лише завдяки колективним зусиллям влади і громадянського суспільства можна вирішувати проблемні питання у цій сфері. Для цього потрібна відповідна координація роботи з протидії явищу торгівлі людьми, а також правовий захист і дієва допомога постраждалим від трудової чи іншої експлуатації.

Законодавством України таким особам гарантується комплексна допомога (психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації, тощо), виходячи з особистих потреб постраждалої особи в тому числі і одноразова матеріальна виплата.

Управління ДМС в Івано-Франківській області