На Буковині примусово повернули громадянина Німеччини

На Буковині примусово повернули громадянина Німеччини

На Буковині примусово повернули громадянина Німеччини

Працівники УДМС у Чернівецькій області скасували дозвіл на імміграцію громадянину Німеччини та зобов’язали його примусово повернутися до країни походження. Рішення було ухвалено на підставі  останніх законодавчих змін, відповідно до вимог ЗУ № 3180-IX від 26.06.2023 р. зі змінами до Закону «Про імміграцію», що набрали чинності восени минулого року. Нагадаємо, раніше у таких випадках іноземцям надавався місячний термін, щоби самостійно виїхати за межі країни. Зараз міграційна служба зобов’язує іноземців зробити це одразу після скасування дозволу.

Через відсутність дозволу на імміграцію оштрафовано також громадянина Італії, що уклав офіційний шлюб з громадянкою України, мешканкою обласного центру. Іноземець не подбав про своєчасну легалізацію свого статусу перебування на території України та був вимушений сплатити штраф відповідно до вимог ч. 2 ст. 203 КУпАП. За порушення вимог ст. 205 КУпАП оштрафовано також його дружину, яка не потурбувалася про реєстрацію місця проживання свого чоловіка.

Окрім того, у Сторожинці, Заставні та Чернівцях за проживання на території України за недійсними документами оштрафовано громадянина Молдови та двох громадян рф.

Загалом за вказаними епізодами до державної скарбниці скеровано 15,4 тис. грн. Робота з протидії неврегульованій міграцій на території області триває. 

Управління ДМС у Чернівецькій області