У першому кварталі 7 буковинців оформили виїзд на ПМП

У першому кварталі 7 буковинців оформили виїзд на ПМП

У першому кварталі 7 буковинців оформили виїзд на ПМП

7 мешканців Чернівецької області оформили впродовж першого кварталу поточного року дозвіл на виїзд на постійне проживання за кордоном. Емігранти  з Буковини виїхали до Австрії, Великобританії, Румунії, Чехії, Італії, ФРН та Словаччини. У першому кварталі минулого року, для порівняння, було задоволено 3 клопотання громадян про оформлення дозволу на виїзд на ПМП. Послугою з оформлення повернення на батьківщину у першому кварталі поточного року скористалася одна особа. 

Такі показники вочевидь не змінять тенденцію щорічного зменшення удвічі  кількості емігрантів з Буковини в умовах воєнного стану. Нагадаємо,  у  2023 році на постійне місце проживання за кордон виїхали 30 буковинців,  у 2022 році цей показник складав 58 осіб, а у довоєнному 2021 році – 133.

Експерти міграційної служби пояснюють такі процеси тим, що значна кількість краян та наших співгромадян зі східних регіонів України виїхала за кордон у перші місяці війни. Окрім того, після введення на території України воєнного стану певна частина українського суспільства обмежена у праві безперешкодного виїзду за кордон. Йдеться щонайперше про чоловіків віком від 18 до 60 років та військовозобов’язаних жінок.

Управління ДМС у Чернівецькій області