Громадянина Республіки Азербайджан з кримінальним минулим позбавлено права проживати в Україні…

Громадянина Республіки Азербайджан з кримінальним минулим позбавлено права проживати в Україні та примусово повернуто з території України

Громадянина Республіки Азербайджан з кримінальним минулим позбавлено права проживати в Україні та примусово повернуто з території України
На особливому контролі у Запорізьких міграційників перебувають іноземці, які звільняються з місць позбавлення волі та створюють потенційні ризики погіршення кримінальної ситуації в регіоні.
 
Так, працівники відділу протидії нелегальній міграції УДМС області відразу після звільнення з Державної установи «Біленьківська виправна колонія (№99)» громадянина Азербайджану, який відбував там покарання у вигляді 5-річного позбавлення волі за ч.1 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), разом із представниками УМП ГУНП здійснили його супровід до КПП «Могилів - Подільський - Отач» для подальшого виконання рішення про його примусове повернення з України.
 
У зв’язку з тим, що іммігрант вчинив злочин та його засуджено в Україні до позбавлення волі на строк більше одного року, - Управлінням ДМС у Запорізькій області йому було скасовано дозвіл на імміграцію в Україну, а його посвідку на постійне проживання визнано недійсною та такою, що підлягає вилученню та знищенню.
 
Рішення про примусове повернення у відношенні іноземця було прийнято Запорізьким відділом міграційної служби в день його звільнення з виправної колонії та в цей же день порушника супроводжено до державного кордону.

Управління ДМС у Запорізькій області