Документуємо іноземців та ОБГ: з початку року на Івано-Франківщині оформили понад 90 посвідок на…

Документуємо іноземців та ОБГ: з початку року на Івано-Франківщині оформили понад 90 посвідок на проживання в Україні

Документуємо іноземців та ОБГ: з початку року на Івано-Франківщині оформили понад 90 посвідок на проживання  в Україні

Фахівці відділу з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства (ОБГ) Міграційної служби в Івано-Франківській області постійно відстежують процеси,  пов’язані з перебуванням іноземних громадян в Україні на законних підставах.

Зокрема, саме в міграційній службі іноземців документують посвідками на постійне чи тимчасове проживання – біометричними документами, що посвідчують особу людини й водночас підтверджують законність  її проживання в Україні.

Так, днями до підрозділу ДМС для оформлення посвідки на постійне місце проживання завітала Агнія Іванівна, яка проживає на території Тисменицької громади Івано-Франківського району. Незабаром жінці виповниться 100 років.

Оскільки довгожителька пересувається на кріслі колісному, працівники міграційної служби подбали про те, щоб процедура оформлення посвідки відбулася у приміщенні на першому поверсі для зручності відвідувачки.

Зазначимо, що з початку 2024 року в міграційній службі Івано-Франківщини загалом оформили та видали іноземцям 36 посвідок на постійне проживання і понад 50 посвідок на тимчасове проживання в Україні.

Загалом на сьогодні на території Івано-Франківської області постійно проживає майже 6 тисяч громадян іноземних держав, а ще майже 1,5 тисячі іноземців мають дозвіл на тимчасове проживання.

Принагідно нагадуємо, що детально ознайомитися з правилами документування іноземців та ОБГ можна за посиланням.

Управління ДМС в Івано-Франківській області