Очікують своїх власників: у підрозділах Міграційної служби Полтавщини зберігається більше 5 тисяч…

Очікують своїх власників: у підрозділах Міграційної служби Полтавщини зберігається більше 5 тисяч паспортних документів

Очікують своїх власників: у підрозділах Міграційної служби Полтавщини зберігається більше 5 тисяч паспортних документів

Наразі у підрозділах Міграційної служби у Полтавській області зберігається більше 5 тисяч паспортних документів, з них близько 2 тисяч ID-карток та 3 тисячі  закордонних паспортів, які очікують своїх власників.

Тому рекомендуємо громадянам, які нещодавно замовляли послуги з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки чи закордонного паспорта, перевірити їх готовність за допомогою електронного сервісу ДМС «Перевірка стану оформленнядокументів».

Якщо паспорт уже готовий до видачі – просимо завітати до підрозділу Міграційної служби у Полтавській області, де подавали документи та отримати його.

Також, на сьогодні працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном  представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід  звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою  про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому  цей документ оформлювався. Враховуйте, що отримання доставленого до дипломатичної установи документа здійснюється виключно за умови особистої присутності заявника або законного представника (для дітей віком до 16 років).

До відома. З початку 2024 року підрозділами Міграційної служби у Полтавській області оформлено понад 11 тисяч ID-карток та більше 20 тисяч паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Виникли питання - звертайтеся на номер телефону «гарячої лінії» (0532)60-89-69 або  у соціальній мережі Facebook УДМС у Полтавській області.

Управління ДМС у Полтавській області