За І квартал на «гарячу лінію» УДМС в Чернівецькій області надійшло понад 400 дзвінків

За І квартал на «гарячу лінію» УДМС в Чернівецькій області надійшло понад 400 дзвінків

За І квартал на «гарячу лінію» УДМС в Чернівецькій області надійшло понад 400 дзвінків

«Гаряча лінія» УДМС у Чернівецькій області за номером (0372) 55-04-61 залишається для буковинців, гостей краю, іноземців та осіб без громадянства, які тут проживають, одним з найбільш доступних способів комунікації та зручною можливістю оперативно з’ясувати усі питання, що стосуються паспортних послуг, роботи з іноземцями, протидії нелегальній міграції тощо.

Загалом від початку року на «Гарячу лінію» Управління ДМС у Чернівецькій області 2024 року надійшло 419  дзвінків: 174 – у січні, 138 – у лютому       та 107 у березні. Скарг на дії чи бездіяльність працівників УДМС у Чернівецькій області за вказаний період на «Гарячу лінію УДМС у Чернівецькій області» не надходило.

Традиційно наших абонентів найбільше цікавили питання оформлення, вартості та термінів виготовлення закордонних та українських паспортів, стану готовності  документів, вклеювання актуального фото до паспорта громадянина України у вигляді книжечки по досягненні 25- та 45 років, порядку запису в      «Електронну чергу», скасування заборони в’їзду для іноземців, громадянства України, реєстрації місця проживання тощо. 

Також користувачі «Гарячої лінії» задавали запитання щодо пересилання готових паспортних документів за кордон та в межах країни, здійснення виїзного оформлення документів для малорухомих осіб, набуття громадянами рф громадянства України, наявності додаткових документів при оформленні паспортів для чоловіків призовного віку тощо. Всім дозвонювачам надано відповіді згідно чинного законодавства.

Управління ДМС у Чернівецькій області