На Буковині подружжя «нелегалів»… придбало нерухомість

На Буковині подружжя «нелегалів»… придбало нерухомість

На Буковині подружжя «нелегалів»… придбало нерухомість

Двох громадян Швеції, які порушили передбачені законом терміни перебування на території України та ухилялися від своєчасного виїзду, виявили працівники Глибоцького відділу УДМС у Чернівецькій області. Щодо порушників ухвалено рішення про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та примусове повернення до країни походження.

Іноземці виконали усі приписи міграційної служби, сплатили штрафи та самостійно виїхали за межі країни.

Однак  під час перевірок наші спеціалісти з’ясували, що молоді люди придбали будинок в одному з буковинських сіл.  Як зазначили чоловік і жінка, після перебування у Швеції визначений законом термін, пара планує приїздити в Україну щонайменше на відпочинок, а згодом – легалізувати свій статус перебування та оселитися тут надовго.

Міграційники не вперше фіксують випадки, коли іноземці усвідомлено вирішують жити на території України  навіть за умови, що вповні гарантувати безпеку зараз їм не може ніхто. Здебільшого такі історії стосуються родин, в яких один з подружжя – громадянин чи громадянка України, а інший – іноземець.

Випадок, коли під час війни з-за кордону на Буковину приїздить родина іноземців та купляє тут нерухомість з наміром подальшого проживання, за останні два роки міграційники фіксують, мабуть, уперше.

Управління ДМС у Чернівецькій області