Який порядок відновлення паспорта громадянина України внутрішньо переміщеним особам?

Який порядок відновлення паспорта громадянина України внутрішньо переміщеним особам?

Який порядок  відновлення паспорта громадянина України  внутрішньо переміщеним особам?

На жаль,   у зв’язку із нинішньою ситуацією у нашій країні, багатьом українцям  довелося терміново полишати свої домівки. Тож під час  евакуації з територій бойових дій, багато хто втратив свої документи.

Аби  відновити  паспорт потрібно насамперед пройти процедуру ідентифікації. Вона може ускладнитися, якщо особа не має змоги надати інший документ, в якому міститься її фотографія.

Перевірка належності особи до громадянства України може проводитись із використанням Єдиного державного демографічного реєстру, наявних обліків ДМС та інших інформаційних баз. До того ж під час перевірки враховується вся інформація, яку повідомив про себе заявник.

У випадку, коли  неможливо ідентифікувати особу за отриманою інформацією застосовується процедура опитування свідків, яких вказав заявником. Така процедура може бути проведена у режимі відеоконференцзв’язку,  під час якого свідок  пред’являє документи, що посвідчують його особу та підтверджують громадянство України, а також документи, що підтверджують родинні стосунки чи давнє знайомство.

Копії таких документів надсилаються на електронну пошту територіального органу чи підрозділу ДМС, у якому проводиться відеоконференцзв’язок або  ж надаються до територіального підрозділу, якщо встановлення особи проводиться безпосередньо у територіальному підрозділі.

До того ж працівник Міграційної служби проводить  відеозапис відеоконференцзв’язку, який долучається до заяви-анкети, що подається для оформлення нового паспорта.

Якщо виникли додаткові запитання  звертайтеся за телефоном «гарячої лінії» УДМС у Чернігівській області  (0462) 666-185.

Управління ДМС у Чернігівській області