УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Який порядок відновлення паспорта громадянина України внутрішньо переміщеним особам?

Який порядок відновлення паспорта громадянина України внутрішньо переміщеним особам?

Який порядок  відновлення паспорта громадянина України  внутрішньо переміщеним особам?

На жаль,   у зв’язку із нинішньою ситуацією у нашій країні, багатьом українцям  довелося терміново полишати свої домівки. Тож під час  евакуації з територій бойових дій, багато хто втратив свої документи.

Аби  відновити  паспорт потрібно насамперед пройти процедуру ідентифікації. Вона може ускладнитися, якщо особа не має змоги надати інший документ, в якому міститься її фотографія.

Перевірка належності особи до громадянства України може проводитись із використанням Єдиного державного демографічного реєстру, наявних обліків ДМС та інших інформаційних баз. До того ж під час перевірки враховується вся інформація, яку повідомив про себе заявник.

У випадку, коли  неможливо ідентифікувати особу за отриманою інформацією застосовується процедура опитування свідків, яких вказав заявником. Така процедура може бути проведена у режимі відеоконференцзв’язку,  під час якого свідок  пред’являє документи, що посвідчують його особу та підтверджують громадянство України, а також документи, що підтверджують родинні стосунки чи давнє знайомство.

Копії таких документів надсилаються на електронну пошту територіального органу чи підрозділу ДМС, у якому проводиться відеоконференцзв’язок або  ж надаються до територіального підрозділу, якщо встановлення особи проводиться безпосередньо у територіальному підрозділі.

До того ж працівник Міграційної служби проводить  відеозапис відеоконференцзв’язку, який долучається до заяви-анкети, що подається для оформлення нового паспорта.

Якщо виникли додаткові запитання  звертайтеся за телефоном «гарячої лінії» УДМС у Чернігівській області  (0462) 666-185.

Управління ДМС у Чернігівській області