УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Івано-Франківщина: трьох іноземців-правопорушників зобов’язано виїхати, натомість двом іноземцям…

Івано-Франківщина: трьох іноземців-правопорушників зобов’язано виїхати, натомість двом іноземцям заборонено в’їжджати в Україну

Івано-Франківщина: трьох іноземців-правопорушників зобов’язано виїхати, натомість двом іноземцям заборонено в’їжджати в Україну

Цими днями працівники міграційної служби Івано-Франківської області на підставі  матеріалів інформаційного характеру розпочали реалізацію низки заходів, спрямованих на подальше виявлення і припинення порушень у сфері міграційного законодавства, яке регламентує правила перебування іноземців в Україні, а також протидію незаконній (нелегальній) міграції.

У ході проведення профілактичних заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 4 іноземців, які знехтували встановленим порядком реєстрації, порушили термін перебування в Україні або проживали в нашій країні за документами, строк дії яких закінчився.

За наслідками проведеної роботи, щодо трьох осіб – громадян Алжиру, Польщі та США - ухвалено рішення про примусове повернення до країн походження чи в треті країни. Правопорушники сплатили штрафні санкції до бюджету( назагал майже 13 тисяч гривень ) і зобов’язані до визначеного часу покинути територію України.

Тим часом щодо двох  іноземців, громадян Молдови і Грузії, які мали намір не вперше  в’їхати на територію України, ухвалено рішення про заборону в’їзду з тієї причини, що ці іноземці мають, але  не виконують майнових зобов’язань перед державою Україна.

Здійснюючи роботу щодо контролю за дотриманням іноземцями міграційного законодавства, міграційна служба Івано-Франківщини сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян  стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої   перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Крім того, повідомити Міграційну службу про будь-які факти порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства можна за допомогою електронного сервісу.

Управління ДМС в Івано-Франківській області