УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Паспорти, оформлені в ДП «Документ», але не отримані власниками впродовж 3 місяців, передають на…

Паспорти, оформлені в ДП «Документ», але не отримані власниками впродовж 3 місяців, передають на зберігання до міграційної служби

Паспорти, оформлені в ДП «Документ», але не отримані власниками впродовж 3 місяців, передають на зберігання до міграційної служби

Співпраця міграційної служби з ДП «Документ» відбувається у форматі фронт/бек офіс. Адміністратори філій «ДП Документ» приймають заяви на оформлення документів і видають громадянам готові паспорти, тобто є фронт-офісом. Підрозділи міграційної служби у даній співпраці виконують роль бек-офісу: посадові особи міграційної служби розглядають клопотання, здійснюють усі перевірки, приймають рішення про оформлення паспортного документа.

З початку цього року у Тернопільському відділі №1 УДМС у Тернопільській області опрацювали  майже тисячу заяв на оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та понад 3 тисячі — на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які були прийняті адміністраторами філії ДП «Документ» у м.Тернопіль.

Якщо заява на оформлення паспорта була подана у ДП «Документ», але власник не звернувся для отримання впродовж 3 місяців з дня доставки, паспорт передають до міграційної служби. У такому випадку за паспортом потрібно йти не у ДП «Документ», що за адресою м.Тернопіль, вул. Патріарха Йосипа Сліпого, а в Тернопільський відділ №1 УДМС у Тернопільській області — м. Тернопіль, вул. Коновальця 6.

Також нагадаємо, законодавством передбачено зберігання готових паспортів у підрозділах міграційної служби впродовж двох років, із можливістю продовжити термін зберігання до трьох років. Однак, на даний час оформлені документи до закінчення воєнного стану зберігатимуться без обмеження строку.

Співпраця УДМС у Тернопільській області з центром обслуговування громадян ДП «Документ» направлена на оптимізацію надання адміністративних послуг та покращення їх якості. Працюємо на спільний результат!

Управління ДМС у Тернопільській області