УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині науковці обговорювали сучасні міграційні процеси

На Буковині науковці обговорювали сучасні міграційні процеси

На Буковині науковці обговорювали сучасні міграційні процеси

«У сучасних геополітичних реаліях міграційні процеси в Україні вимагають перегляду окремих законодавчих норм та чіткого державного регулювання. Впродовж 2022-2023 років було внесено низку змін до законодавчих актів України, що закріплюють основні права та обов’язки громадян іноземних держав та осіб без громадянства, які перебувають на території нашої держави. Йдеться про терміни звернення до органів ДМС з метою обміну посвідки на тимчасове чи постійне проживання, продовження строку перебування та продовження строку проживання, перевірки  задекларованого місця проживанні іноземців та ОБГ, зміни до процедури отримання дозволу на імміграцію в Україну тощо. Наявні законодавчі нововведення є необхідними в умовах євроінтеграційних процесів України та максимально наближені до міжнародних демократичних стандартів».

Саме такі основні думки озвучила під час свого виступу фахівчиня УДМС у Чернівецькій області Крістіна Парайко, учасниця VII практичної науково-практичної конференції молодих вчених та студентів «Право в умовах воєнного стану: українські реалії та міжнародні тенденції», яка відбулася на юридичному факультеті «Буковинського університету».

Дослідження під назвою «Особливості регулювання правового статусу іноземців та осіб без громадянства в Україні в період воєнного стану», яку дівчина представила на конференції, зацікавила науковців з Університету Короля Данила (м. Івано-Франківськ), Сучавського університету ім. Штефана чел Маре (Румунія), Мерсінського Університету  (Туреччина) та Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». Наукову працю представниці міграційної служби учасники конференції обговорювали чотирма мовами – румунською, англійською, українською та турецькою.

Управління ДМС у Чернівецькій області