УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть трьох «нелегалів»

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть трьох «нелегалів»

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть трьох «нелегалів»

Трьох неврегульованих мігрантів виявили чернівецькі міграційники в рамках операції «Мігрант». Системна міжвідомча співпраця та спільні рейди традиційними місцями ймовірного перебування іноземців та осіб без громадянства приносять очікувані результати.

Так, днями в обласному центрі на продуктовому ринку, автовокзалі та поблизу готелю спільно зі співробітниками ГУ НП в Чернівецькій області було виявлено громадян Грузії, Румунії та Азербайджану, які перевищили передбачені законом терміни перебування на території України. Зокрема громадянин Грузії перебував на Буковині проїздом та планував самостійно виїхати з України, а громадяни Румунії та Азербайджану неточно порахували дозволений термін перебування в Україні. Усіх порушників міграційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до вимог ст. 203 КУпАП та примусово повернуть за межі країни.

Водночас громадяни Румунії та Азербайджану після завершення передбаченого законом терміну перебування на батьківщині планують повернутися в Україну та легалізувати тут свій статус. Один офіційно одружений з громадянкою України, інший планує побратися з нашою співвітчизницею. Тож обоє матимуть офіційну підставу для отримання в подальшому дозволів на імміграцію та оформлення посвідок на постійне проживання у зв’язку з об’єднанням з родинами. А допоки їхнім дружинам довелося сплатити штрафи за порушення правил прийому іноземців відповідно до вимог  ст. 205 КУпАП.

Наразі нагадуємо, що іноземні громадяни можуть порахувати дозволені законом терміни перебування на території України за допомогою електронного сервісу «Міграційний калькулятор».

Управління ДМС у Чернівецькій області