УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Тернополі міграційники перевіряють вищі навчальні заклади

У Тернополі міграційники перевіряють вищі навчальні заклади

У Тернополі міграційники перевіряють вищі навчальні заклади

Працівники відділу з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства УДМС у Тернопільській області здійснили перевірку Тернопільського національного технічного університету. Мета заходу -  виявлення іноземців та осіб без громадянства, які прибули в Україну для навчання і могли бути зараховані на навчання з порушенням вимог законодавства.

Відповідальна особа вишу поінформувала, що зараз у них навчаються 65 іноземців, в основному це студенти, які були зараховані у попередні роки, цьогоріч розпочали навчання лише 2. Для порівняння, у 2020 році в навчальному закладі нараховувалося понад чотири сотні студентів-іноземців.

Міграційники особливу увагу звертали на дотримання порядку зарахування на навчання іноземних громадян, перевіряли кількість виданих запрошень на 2023-2024 роки, реєстрацію місця проживання іноземних студентів-іноземців. У разі виявлення порушень міграційного законодавства винні особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності.

До слова, раніше перевірну уже пройшов Тернопільський національний педагогічний університет.  Порушень у навчальному закладі не було виявлено.

Управління ДМС у Тернопільській області