УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Законодавці пропонують спростити оформлення документів на постійній основі

Законодавці пропонують спростити оформлення документів на постійній основі

Законодавці пропонують спростити оформлення документів на постійній основі

Марії Василівні, яка мешкає у селі Чортовець Городенківської територіальної громади на Івано-Франківщині, нещодавно виповнилося 98 років. Незважаючи на вельми поважний вік, бабуся зберігає бадьорість і життєдайність. Коли ж виникла  необхідність, то особливо не переймалася поїздкою до міста.

Потреба полягала у тому, щоб оформити новий паспорт, оскільки старий зберігся не так, щоб був придатним до подальшого використання. Найцікавіше у цій історії те, що вже у Городенківському відділі міграційної служби бабуся забажала ще й закордонний паспорт. Її не розчарували, бо це відбувалося якраз у крайній день дії експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Сьогодні бабуся вдруге побувала у відділі міграційної служби, щоби отримати готові документи – ID-картку і паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Судячи з усього, Марія Василівна задоволена відвідинами і швидким результатом.

Тим часом повідомимо, що не варто засмучуватися  фактом завершення експериментального проєкту, який діяв  2 роки і передбачав оформлення людині двох паспортів ( паспорта громадянина України і закордонного паспорта) за один візит.

Опція одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон, сподіваємося, найближчим часом отримає законодавче закріплення. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, за яким оформлення документів хочуть спростити на постійній основі та з урахуванням умов воєнного часу і наслідків війни. Законодавці пропонують низку  змін до чинного законодавства з метою створення нових можливостей і зручностей для громадян в оформленні паспортних документів як на території України, так і за кордоном.

Управління ДМС в Івано-Франківській області