УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть чотирьох іноземців

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть чотирьох іноземців

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть чотирьох іноземців

Двох громадян Румунії, а також громадян Латвії та Молдови, які порушили терміни перебування на території  України, виявили працівники Чернівецького, Глибоцького та Кельменецького відділів УДМС у Чернівецькій області у співпраці зі співробітниками Національної поліції в рамках операції «Мігрант».

При цьому громадянка Латвії, що одружена з громадянином України, відмовилася від дозволу на імміграцію та в подальшому  зможе перебувати в країні не більше 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Інші троє іноземців некоректно порахували дозволені законом терміни перебування на території України. Наразі усі неврегульовані мігранти притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно  до вимог ст. 203 КУпАП, стосовно них ухвалені рішення про примусове повернення до країн походження.

Також мешканка обласного центру, громадянка України, яка не подбала про своєчасну реєстрацію свого чоловіка-іноземця, оштрафована згідно вимог ст. 205 КУпАП.

Нагадуємо,  що на сайті ДМС України в режимі 24/7 працює зручний інструмент для розрахунку дозволеного часу перебування в Україні від дати в’їзду – електронний сервіс «Міграційний калькулятор», за допомогою якого можна уникнути можливих санкцій міграційної служби.

Управління ДМС у Чернівецькій області