УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Закарпатті притягнули до відповідальності 41 порушника міграційного законодавства

На Закарпатті притягнули до відповідальності 41 порушника міграційного законодавства

На Закарпатті притягнули до відповідальності 41 порушника міграційного законодавства

На прикордонному Закарпатті за час дії практичного етапу профілактичних дій з нагляду і контролю під назвою «Мігрант», що розпочався 7 травня, притягнули до відповідальності 41 порушника міграційного законодавства.

Зокрема, 33 особи за статтею 203 КУпАП (порушення терміну і права перебування в Україні) та 8 осіб – за статтею 205 (на громадян України за надання житла іноземцям, котрі незаконно перебувають на території нашої держави).

Водночас наклали штрафів на загальну суму майже 122 тисячі гривень. Також ухвалили 5 рішень про примусове повернення іноземців, які перевищили строк перебування в Україні.

До прикладу, ухвалили рішення видворити громадянина Азербайджану. Наразі чоловіка помістили у пункт тимчасового перебування іноземців для ідентифікації й забезпечення виконання рішення про примусове видворення.

Інший випадок: 30 травня під час проведення профілактичних заходів «Мігрант» в обласному центрі Закарпаття Ужгороді виявили громадянина Індії, який порушив правила перебування (на знімку). Йому скасували посвідку на тимчасове проживання в Україні. У результаті чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП та ухвалили рішення про примусове повернення до країни походження.

Варто додати, що начальник головного управління ДМС України у Закарпатській області Ігор Михайлишин на початку місяця провів спільну нараду з представниками обласних управлінь СБУ, Нацполіції, Патрульної поліції,  94-го і 27-го прикордонних загонів та Західного  міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Тоді розглянули організацію взаємодії й визначили конкретні дії перелічених державних структур під час проведення профілактичних заходів з нагляду і контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під  умовною назвою «Мігрант».

Профілактичні заходи на Закарпатті тривають до 26 липня 2024 року.

Головне управління ДМС у Закарпатській області