УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Переховувався від міграційників у кількох областях: з Кіровоградщини видворили іноземця

Переховувався від міграційників у кількох областях: з Кіровоградщини видворили іноземця

Переховувався від міграційників у кількох областях: з Кіровоградщини видворили іноземця

Працівники Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС спільно зі співробітниками Служби безпеки України в Кіровоградській області забезпечили видворення з країни громадянина Туркменістану.

Приїхав в Україну 33-річний іноземний громадянин у листопаді 2019 року на навчання. Спочатку його без документів, які б дозволяли законно проживати в Україні, виявили у липні 2022 року в місті Одеса працівники Головного управління ДМС в Одеській області. Стосовно іноземця за порушення міграційних правил було складено адміністративний протокол та зобов'язано протягом місяця самостійно виїхати з України. Молодий чоловік у визначений законодавчо термін не залишив країну.

Пізніше у серпні 2023 року порушника виявили працівники СБУ вже на Кіровоградщині. Міграційники Подільського відділу у м. Кропивницький цього разу прийняли рішення про його примусове видворення і заборонили повертатись протягом наступних 5 років, від виконання якого іноземець ухилився.

Цього року в лютому громадянина Туркменістану затримали у Черкасах працівники Соснівського відділу у м. Черкаси Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС і за рішенням суду помістили для реалізації рішення про примусове видворення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Звідти міграційники Кіровоградщини спільно з працівниками СБУ в області доставили чоловіка до Пункту пропуску «Паланка — Маяки — Удобне», що на кордоні з Республікою Молдова для повернення на батьківщину.

Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС