УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Протидія торгівлі людьми у сфері міграції: на Львівщині обговорили новітні тенденції

Протидія торгівлі людьми у сфері міграції: на Львівщині обговорили новітні тенденції

Протидія торгівлі людьми у сфері міграції: на Львівщині обговорили новітні тенденції

Начальниця Головного управління ДМС у Львівській області Зоряна Булаш взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції на тему: “Державна політика у сфері протидії людьми та незаконній міграції: сучасні виклики для України та світу”. 

На сьогодні торгівля людьми становить не тільки гуманітарну та економічну, а й надзвичайно серйозну міграційну проблему.

“Для українців існує великий ризик у моменті працевлаштування, під час поселення чи трансферу за кордон. Псевдоволонтери використовують момент “біди” та пропонують такому вразливому верству населення житло, роботу, тимчасовий прихисток. Українці у важкій моральній та стресовій ситуації можуть погодитися на будь-які пропозиції. А далі - наші громадяни потрапляють у капкан работоргівлі. Втім, якщо документ не втрачений, то варто пам’ятати, що його віддавати у чужі руки не можна”, - зазначила керівниця міграційної служби Львівщини під час свого виступу.

Україна залишається країною постачання, транзиту та стала країною призначення. Випадки торгівлі людьми фіксують навіть всередині країни.

Наприклад, на території Львівщини з початку 2024 року виявили 192 іноземці, які порушили міграційне законодавство, тобто потенційно вразливих до такого явища як торгівля людьми. Відносно 79 іноземців ухвалили рішення про примусове повернення до країни походження, з яких 66 виконали рішення. За результатами діяльності, спільно з представниками правоохоронних органів, ухвалене рішення про примусове видворення щодо 3  іноземних громадян, поміщено до ПТПІ 2 осіб. 

Варто додати, що Львівський державний університет внутрішніх справ організував захід спільно з ОБСЄ та Консультативною місією ЄС. До роботи конференції залучили науковців закладів вищої освіти та наукових установ, працівників органів правопорядку та правозахисних структур, органів державної влади та місцевого самоврядування, представників міжнародних інституцій, громадських організацій України та іноземних держав.

Головне управління ДМС у Львівській області