УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційна служба Івано-Франківщини зобов’язала виїхати з України ще двох іноземних громадян

Міграційна служба Івано-Франківщини зобов’язала виїхати з України ще двох іноземних громадян

Міграційна служба Івано-Франківщини зобов’язала виїхати з України ще двох іноземних громадян

Продовжуємо інформувати населення про діяльність міграційної служби Івано-Франківської області з контролю за виконанням як іноземцями, так і громадянами України законодавства у міграційній сфері.

Від початку збройної агресії рф і запровадження правового режиму воєнного стану міграційна служба посилила свою спроможність у напрямі виявлення і припинення правопорушень, що вчиняються іноземними громадянами, а у взаємодії з правоохоронними органами здійснюється системна робота з протидії нелегальній міграції.

З іншого боку, не варто сприймати зусилля міграційної служби, як заходи виключно  адміністративно-правового впливу. Розуміємо, що війна вносить негативні корективи у життя багатьох іноземних громадян, які опинилися  у складних ситуаціях. У кожному разі з людьми проводиться консультаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на те, щоб іноземці не лише розуміли свої права і відповідальність за порушення законодавства України, але й власне поважали його.

Зараз на території області тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант» і на часі повідомити про поточні результати операції.

Отже, від початку посиленого відпрацювання місць та закладів можливого перебування правопорушників-іноземців, готельно-розважальних закладів, туристичних та відпочинкових локацій на території області:

Виявлено 15 іноземців з неврегульованим статусом. У кожному разі щодо цих осіб ухвалено рішення про примусове повернення до країн походження чи в треті країни. Четверо іноземців вже покинули територію України, решту зобов’язано виїхати у визначені терміни. Зокрема, цього тижня ухвалено рішення про примусове повернення на батьківщину громадянки Польщі і громадянина Грузії.

Ухвалено рішення про заборону протягом певного періоду в’їжджати в Україну  6 іноземним громадянам.

Загалом виявлено 45 порушників законодавства про правовий статус іноземців. До адміністративної відповідальності ( застосування санкцій у вигляді штрафу) притягнуто 40 іноземців і 5 громадян України.

Правопорушники сплатили до державного бюджету штрафів на загальну суму майже 130 тисяч гривень.

Здійснюючи роботу щодо контролю за дотриманням іноземцями міграційного законодавства, міграційна служба Івано-Франківщини сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян  стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої   перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області.

Крім того, повідомити Міграційну службу про будь-які факти порушення міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства можна за допомогою електронного сервісу.

Управління ДМС в Івано-Франківській області