УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть двох нелегалів

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть двох нелегалів

На Буковині в рамках операції «Мігрант» примусово повернуть двох нелегалів

Трьох неврегульованих мігрантів виявили працівники Чернівецького та Глибоцького відділів УДМС у Чернівецькій області в рамках операції «Мігрант».

Громадяни Азербайджану та Італії проживали в обласному центрі спільно зі своїми дружинами, громадянками України. Один з них не встиг офіційно одружитися та легалізувати свій статус в Україні, а інший мав дозвіл на імміграцію на підставі возз’єднання з родиною, проте не подбав про своєчасне оформлення посвідки на постійне проживання. Також громадянин Туреччини проживав у Глибокій, де познайомився з українською дівчиною та перевищив дозволений законом термін перебування на території України.

Стосовно усіх неврегульованих мігрантів застосовано адмін.-стягнення відповідно до вимог ст. 203 КУпАП, проте рішення про примусове повернення керівництвом УДМС ухвалено лише стосовно двох іноземців. Наразі громадянин Італії після сплати штрафу звернувся до підрозділу УДМС для оформлення посвідки на постійне проживання та невдовзі отримає документ, що дозволяє легально перебувати на території України.

По трьом зазначеним епізодам за невиконання обов'язків приймаючої сторони також оштрафовано громадян України, мешканців Чернівців та Глибокої. Загалом до державного бюджету скеровано 13,2 тис. грн.

Вкотре нагадуємо іноземцям, які перебувають на території України, що термін законного перебування на території нашої країни можна порахувати за допомогою «Міграційного калькулятора». Це дозволить уникнути неприємностей з міграційною службою та істотно зекономити кошти.

Управління ДМС у Чернівецькій області