УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В умовах війни на Прикарпатті успішно реалізується широкий спектр послуг для військовослужбовців…

В умовах війни на Прикарпатті успішно реалізується широкий спектр послуг для військовослужбовців і внутрішньо переміщених осіб

В умовах війни на Прикарпатті успішно реалізується широкий спектр послуг для військовослужбовців і внутрішньо переміщених осіб

В Івано-Франківську відбувся регіональний форум «Шлях гідності: боротьба за права людини»,  у межах якого Уповноважений  Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у режимі онлайн презентував традиційну щорічну доповідь.

Участь у форумі взяли голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, народні депутати України, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській області Євгенія Мнишенко, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, благодійних фондів, громадських організацій, центру зайнятості та фахівців із забезпечення безбар'єрності та інклюзії для людей з інвалідністю. У панельних дискусіях,  які були присвячені двом темам: стійкості територіальних громад Прикарпаття до викликів війни та ролі громадського сектору і місцевої влади у реалізації прав людини,  взяли участь і фахівці УДМС в Івано-Франківській області.

Як зазначив Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець, від початку широкомасштабної війни вдалося повернути додому з російського полону 3210 героїв та героїнь, а також 705 маленьких українців. Надалі Україна у взаємодії з міжнародними організаціями і партнерами продовжуватиме докладати максимальні зусилля на цьому напрямку забезпечення прав людини.

Натомість Світлана Онищук наголосила, що війна стала викликом для всіх регіонів і територіальних громад нашої країни. «Сьогодні істотно побільшало людей, які потребують соціального захисту. Йдеться про широкий спектр послуг для військовослужбовців та їхніх родин, ветеранів, а також людей з числа внутрішньо переміщених осіб та інших незахищених категорій. На Прикарпатті успішно реалізуються програми і послуги, спрямовані на підтримку цих категорій людей, - розповіла керівниця області.

Під час панельних дискусій йшлося про енергетичну безпеку, підготовку до нового опалювального сезону, фінансові ризики у діяльності органів місцевого самоврядування. Також обумовили стандарти Національного превентивного механізму у системі забезпечення прав і свобод людини, проблемні питання людей з числа ВПО.

Управління ДМС в Івано-Франківській області