УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях відбувся форум «Шлях гідності: боротьба за права людини»

В Чернівцях відбувся форум «Шлях гідності: боротьба за права людини»

В Чернівцях відбувся форум «Шлях гідності: боротьба за права людини»

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук взяв участь у форумі «Шлях гідності: боротьба за права людини», під час роботи якого було представлено щорічну доповідь Уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця щодо  стану додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році.  Захід відбувся за участі народних депутатів України, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, військових формувань, установ і організацій, представників громадськості та благодійних фондів.

Під час роботи форуму було проведено панельні дискусії щодо захисту прав і свобод в умовах воєнного стану на державному та регіональному рівнях, зміцнення правового захисту осіб, що перебувають в умовах несвободи, дітей, інтеграції та адаптації  внутрішньо переміщених осіб тощо.

У доповіді, повна версія якої міститься за посиланням:  https://ombudsman.gov.ua/report-2023 , висвітлено в тому числі питання документування українських громадян за кордоном. Серед основних  проблем зазначені тривалі терміни очікування громадянами отримання паспортної послуги в консульських установах МЗС України за кордоном, кадрове та технічне забезпечення закордонних дипломатичних установ, складність проведення за кордоном процедури встановлення особи українських громадян, інформація по яких відсутня  в ЄДДР тощо.

Доповідь містить також приклад, коли за втручання Уповноваженого ВР з прав людини було відновлено викрадені паспортів документи громадянина України, який нині проживає у Швейцарської  Конфедерації.

Нагадуємо, що у випадку порушення ваших прав чи наявності інформації про факти катувань, жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання з українськими громадянами, можна звертатися:

  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • поштою на адресу: 01008, м. Київ, вул. Інститутська, 21/8;
  • на «Гарячу лінію»: 0800-50-17-20 ;
  • до Секретаріату Уповноваженого:  044-299-74-08;

Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернівецькій області: 58029, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 176, каб. 26, тел.: 095 020 0471, електронна пошта: isopenko@ombudsman.gov.ua.

Управління ДМС у Чернівецькій області