УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Болграді пройшов семінар з протидії торгівлі людьми

В Болграді пройшов семінар з протидії торгівлі людьми

В Болграді пройшов семінар з протидії торгівлі людьми

Співробітники Болградського відділу Міграційної служби Одеської області взяли участь в семінарі, який проведено в рамках проєктної діяльності Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» у тісній співпраці з Департаментом соціальної політики ОВА  для представників державних структур та місцевого самоврядування з тематики протидії торгівлі людьми.

Загальною метою проєкту – є надання допомоги найбільш потребуючим мешканцям Одещини та людям, які знайшли в нашій області тимчасовий прихисток, рятуючись від війни.

Торгівля людьми - сучасна форма рабства. Злочини торгівлі людьми стаються навколо нас, а постраждалі залишаються невидимими. За оцінками представництва МОМ в Україні, близько 300 тисяч українців постраждали від різних форм торгівлі людьми.

Сьогодні для представників влади, фахівців з соціальної, освітньої та медичної сфер громад, представників центру зайнятості та поліції Болградського району в межах проєкту проведено семінар «Торгівля людьми та трудова експлуатація. Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Механізм взаємодії субʼєктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».

Під час заходу були розглянуті питання проблематики торгівлі людьми у світі та Україні, види і прояви торгівлі людьми. 

Присутні відпрацьовували практичні навики визначення ситуацій торгівлі людьми - робота з кейсами, мультидісциплінарний підхід в організації виявлення та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Також організатори наголосили на  необхідності проведення інформаційно-профілактичної роботи стосовно ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та шляхів уникнення небезпечних ситуацій.

За результатом зустрічі присутні отримали рекомендації щодо застосування критеріїв для виявлення осіб, в тому числі дітей, осіб без громадянства, ВПО, які постраждали від торгівлі людьми.

Головне управління ДМС в Одеській області