УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Громадянина Білорусі помістили до ПТПІ та готують до видворення

Громадянина Білорусі помістили до ПТПІ та готують до видворення

Громадянина Білорусі помістили до ПТПІ та готують до видворення

Працівники Уманського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України виявили у середмісті Умані 33-річного громадянина Республіки Білорусь.

Перевіркою було встановлено, що іноземець прибув в Україну наприкінці 2014 року, через 90 діб територію України не залишив, тому набув статусу нелегального мігранта.

Міграційники притягнули громадянина Республіки Білорусь до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП, стягнули штраф у розмірі 5100 грн та ухвалили рішення про його примусове видворення з України. Зважаючи на небажання іноземця самостійно залишати територію України та відсутність у нього чинного паспортного документа, працівники ЦПМУ ДМС звернулися до суду з позовом про затримання іноземця з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ).

Після задоволення позову міграційники супроводили неврегульованого мігранта до ПТПІ, де він зможе перебувати до 6 місяців. Як тільки будуть виготовлені документи на повернення додому, іноземця видворять з країни.

Центрально-південне міжрегіональне управління ДМС