УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

З нагоди Всесвітнього дня біженця у Чернівцях говорили про внутрішньо переміщених осіб

З нагоди Всесвітнього дня біженця у Чернівцях говорили про внутрішньо переміщених осіб

З нагоди Всесвітнього дня біженця у Чернівцях говорили про внутрішньо переміщених осіб

Т.в.о. начальника відділу з питань тимчасового та постійного проживання  іноземців та осіб без громадянства УДМС у Чернівецькій області Владислав Ксенюк представляв міграційну службу під час роботи першої дискусійної панелі під назвою «Пріоритетні напрямки роботи державних установ з внутрішньо переміщеними особами, особами без громадянства та під ризиком без громадянства, біженцями і шукачами захисту в Чернівецькій області», що відбулася за круглим столом, присвяченим Всесвітньому дню біженців. Захід організовано спільними зусиллями Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Чернівецької обласної військової адміністрації та Чернівецької міської ради, а також громадських організацій «Рокада» та «NEEKA».

Владислав Ксенюк поінформував учасників про документування внутрішньо переміщених осіб – порядок оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, вклеювання фото до паспорта громадянина України у вигляді книжечки, встановлення особи, в тому числі за допомогою відео-зв’язку, надання паспортних послуг українським громадянам, які вимушено перебувають за кордоном, у закордонних відділеннях Паспортного сервісу «Документ» та дипломатичних представництвах МЗС України.

Довідково: Паспортні послуги надаються ВПО на загальних засадах, проте з дотриманням певної процедури у разі відсутності документів з фотокарткою/відцифрованим образом обличчя особи, отриманих з державних, єдиних реєстрів, інших інформаційних баз. Окремий облік наданих ВПО адміністративних послуг у підрозділах ДМС не ведеться. Згідно з офіційними даними, загалом на Буковині мешкає понад 77 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Управління ДМС у Чернівецькій області